نحوه رانندگی با خودروی اتوماتیک – در گذشته، خودروهای با گیربکس اتوماتیک تنها در بین رانندگان مسن تر و کسانی که عادت به استفاده از گیربکس دستی نداشتند، محبوب بودند. با این حال، امروزه خودروهای گیربکس اتوماتیک رایج شده اند.
نه تنها کارکرد آنها در مقایسه با گیربکس دستی آسانتر (و راحتتر) است، بلکه در برخی شرایط، اتومبیلهای اتوماتیک راندمان سوخت بهتری نیز دارند و هزینههای نگهداری مقرون به صرفهتر هستند.
با این حال، اگر تا به حال رانندگی نکرده اید، با توجه به اینکه پدال کلاچ وجود ندارد و گزینه های مختلفی روی اهرم گیربکس وجود دارد، ممکن است در اولین باری که روی صندلی راننده می نشینید، احساس ناخوشایندی داشته باشید. در این مقاله با امیر یدک بیشتر بدانید!
قبل از شروع رانندگی
اکثر گیربکسهای اتوماتیک به راننده اجازه میدهند بین موقعیتهای «P» (برای پارک)، «R» (معکوس)، «N» (خنثی)، و «D» (درایو) یکی را انتخاب کنند.
موقعیت “P” فقط باید زمانی استفاده شود که شما می ایستید و می خواهید از ماشین خارج شوید. هدف از این کار، قفل کردن گیربکس و جلوگیری از حرکت خودرو است (اما هنگام پارک کردن، ترمز دستی نیز لازم است).
موقعیت R دقیقاً همان کاری را انجام می دهد که نامش نشان می دهد – هنگام رانندگی در عقب استفاده می شود، مشابه استفاده از دنده عقب در یک گیربکس دستی.
موقعیت “N” معادل وضعیت مرده در گیربکس دستی است. هنگام حرکت ماشین باید از انتخاب آن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث سر خوردن ماشین شود. با این حال، موقعیت N را می توان (همراه با ترمز دستی) در توقف های کوتاه استفاده کرد.
موقعیت “D” به طور خودکار دنده را انتخاب می کند و به ماشین اجازه می دهد تا به جلو حرکت کند.
برخی از گیربکس های اتوماتیک نیز وجود دارند که امکان انتخاب دنده اول یا دوم را نیز فراهم می کنند. این ویژگی در موقعیت هایی که می خواهید سرعت پایینی داشته باشید، مانند هنگام رانندگی از تپه های شیب دار مفید است.
این گزینه همچنین به پایین نگه داشتن دور موتور و توقف حرکت چرخ در هنگام بکسل در شرایط خاص کمک می کند. به عنوان مثال، هنگام رانندگی در شرایط برفی یا هوای سرد، اغلب توصیه می شود برای جلوگیری از لیز خوردن چرخ دنده دوم را انتخاب کنید. برخی از گیربکس های اتوماتیک حتی به یک “حالت زمستانی” ویژه برای مقابله با چنین شرایطی مجهز هستند.
توجه به این نکته مهم است که اهرم یا انتخابگر گیربکس جایگزین میله دنده در یک گیربکس اتوماتیک می شود، بنابراین فقط دو پدال وجود دارد: گاز و ترمز. پدال کلاچ موجود در گیربکس های دستی در این سیستم وجود ندارد.
مطمئن شوید که به طور انعکاسی روی پدال ترمز قرار ندهید، همانطور که معمولاً با پدال کلاچ در خودروهای دستی انجام می شود. این عمل ممکن است باعث ترمز ناگهانی و نامطلوب شود.
نحوه رانندگی با ماشین اتوماتیک
اگرچه استفاده از گیربکس های اتوماتیک به طور کلی بسیار آسان است، اما اغلب هنگام استارت و توقف، سردرگمی رخ می دهد.
وقتی سوار خودرویی با گیربکس اتوماتیک می شوید، خودرو باید در «پارک» باشد.
- پای راست خود را روی پدال چپ (ترمز) بگذارید و فشار دهید
- با چرخاندن کلید یا فشار دادن دکمه استارت خودرو را روشن کنید
- در حالی که پایتان هنوز روی پدال ترمز است، اهرم را به موقعیت «D» (اگر میخواهید به جلو بروید) یا «R» (اگر میخواهید به عقب بروید) حرکت دهید.
- پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، این کار باعث می شود اکثر خودروهای اتوماتیک به آرامی به جلو حرکت کنند
- برای افزایش سرعت، پای راست خود را به آرامی روی پدال سمت راست فشار دهید (گاز)
- هنگامی که شروع به حرکت کرد، گیربکس دنده ای را انتخاب می کند که مناسب شرایط باشد و تمام کارهای سنگین را برای شما انجام دهد.
چگونه ماشین اتوماتیک را متوقف کنیم
- وقتی سرعت را کاهش می دهید، گیربکس اتوماتیک به طور خودکار دنده ها را برای شما کاهش می دهد.
- پس از اتمام سفر، پدال ترمز را فشار دهید تا ماشین متوقف شود.
- در حین توقف، پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید و اهرم را به حالت «P» ببرید.
- ترمز دستی را فعال کنید (معمولاً با استفاده از اهرم یا دکمه ای که در کنار اهرم گیربکس قرار دارد).
- سپس با خاموش کردن اشتعال موتور را خاموش کنید.
نحوه رانندگی با ماشین اتوماتیک در ترافیک
مواجهه با یک جاده سربالایی لحظه ای است که وقتی روی تپه هستید، چه در حال بالا رفتن باشد چه پایین، باید ماشین را روشن کنید. ممکن است مجبور شوید به دلایل ترافیکی توقف کنید، علائم جادهای (مانند چراغهای راهنمایی یا تقاطعها در جادههای سربالایی) را دنبال کنید، یا شاید برای مدت طولانی پارک شده باشید. اگر در یک منطقه تپه ای زندگی می کنید، یا اگر برای استفاده از تلفن خود مکث می کنید یا به نقشه نگاه می کنید، این ممکن است اعمال شود.
علت هر چه که باشد، تسلط بر تکنیک شروع صحیح روی شیب بسیار مهم است. این نه تنها به این دلیل است که این مهارتها احتمالاً در طول امتحانات آزمایشی آزمایش میشوند، بلکه به این دلیل است که اشتباه گرفتن آنها میتواند عواقب مخربی داشته باشد.
از دست دادن آن می تواند منجر به سر خوردن خودرو به پایین تپه شود که به طور بالقوه می تواند ایمنی شما، سایر کاربران جاده و عابران پیاده را به خطر بیندازد. ما این را برای ترساندن شما نمی گوییم، بلکه یادآوری این نکته است که درک صحیح تکنیک شروع سربالایی چقدر مهم است.
خبر خوب این است که اگر با یک ماشین اتوماتیک در مقایسه با گیربکس دستی یاد بگیرید، شروع به کار در سربالایی بسیار آسان تر است. و آنچه دلگرمکنندهتر است، راهنمای روشنی در مورد نحوه انجام آن ارائه کردهایم، بنابراین میتوانید قبل از گذراندن درس، آن را بخوانید یا اگر در درک آن مشکل دارید، از آن برای تجدید دانش خود استفاده کنید.
در آزمون رانندگی، ممتحن توانایی شما برای رانندگی نرم و راحت – از جمله توانایی شما برای شروع از روی تپه را مشاهده می کند. کلید موفقیت در استارت روان در گیربکس اتوماتیک این است که دور موتور را به خوبی تنظیم کنید، نه خیلی کم اما نه خیلی زیاد.
اگر پدال گاز را خیلی محکم فشار دهید، این احتمال وجود دارد که یک پرش ناگهانی به جلو را تجربه کنید. این جنبه ای است که با تمرین و تمرین در طول کلاس های رانندگی به بهترین وجه درک خواهید کرد.
رانندگی با خودروهای اتوماتیک در سرازیری
خودروهای دنده اتوماتیک از سیستمی بهره می برند که میزان سراشیبی و پیچ های جاده را تشخیص می دهد، اما همواره نباید بگذارید که سرعت این خودروها بیش از حد مجاز افزایش یابد.
- در جاده های سرازیری اگر دنده را از حالت اتومات خارج کنید، کار بهتری است آن را روی ۱ یا ۲ قرار دهید.
- همواره پای خود را آماده ترمز کردن نگه دارید تا در صورت لزوم بتوانید سریعاً واکنش نشان دهید.
- در سراشیبی هرگز خودرو را خلاص نکنید انجام این کار سبب می شود ناخودآگاه سرعت خودرو بیشتر شود و برای کنترل آن از ترمز بیشتری استفاده کنید.
- حتماً حداکثر سرعت مجاز را تعریف کنید. حداکثر سرعت ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر برای چنین جاده هایی مناسب است.
- قبل از رانندگی در سرازیری حتما از سلامت سیستم ترمز، چرخ ها و لاستیک ها، اطمینان حاصل کنید.
- در خودروهای دنده اتوماتیک بهتر است در سرازیری های تند خودرو را در دنده یک قرار دهید.
موارد گفته شده، از جمله مهمترین مواردی است که در هنگام رانندگی در سرازیری ها باید به آن توجه داشت. رانندگان عزیز که در این رابطه تجربه دارند می توانند از طریق بخش دیدگاه ها اطلاعات خود را با دیگران در میان گذاشته تا دیگران نیز بتوانند از تجارب آن ها استفاده ببرند.
نتیجه گیری
یادگیری نحوه رانندگی با ماشین خودکار فرصت ها و راحتی زیادی را در هنگام رانندگی به شما می دهد. با پایه های مورد بحث در این راهنما، می توانید با اطمینان خاطر با موقعیت های مختلف رانندگی، از شرایط ترافیکی سنگین گرفته تا شیب های تند روبرو شوید. به خاطر داشته باشید که تمرین مداوم مهارت های بهتری ایجاد می کند و هر چه بیشتر رانندگی کنید، به طور خودکار راحتی و مهارت شما در رانندگی خودرو افزایش می یابد.
مطلب مرتبط:نحوه محاسبه زمان تعویض روغن خودرو – علت آتش گرفتن خودرو و نحوه پیشگیری از آتش سوزی خودرو