خودرو

تفاوت بین کفشک ترمز و لنت ترمز

تفاوت بین کفشک ترمز و لنت ترمز

همه خودروها دارای سیستم ترمز هستند که شامل کفش یا لنت ترمز می شود. بسته به نوع وسیله نقلیه، ممکن است دارای سیستم ترمز درام یا دیسکی باشد.

کفشک های ترمز بخشی از ترمز درام هستند، در حالی که لنت ها متعلق به ترمز دیسکی هستند. آیا تفاوتی بین کفشک ترمز و لنت ترمز وجود دارد؟

اساساً، هر دوی این اجزاء یک کار را انجام می دهند – کاهش سرعت و توقف یک وسیله نقلیه – اگرچه طراحی و مکانیسم کار آنها کمی با یکدیگر متفاوت است. ما در مورد تفاوت آنها در حین انجام یک کار بحث خواهیم کرد.

 

کفش های ترمز در مقابل لنت ترمز: تفاوت ها

در ترمز دیسکی، لنت ها به روتور (دیسک چرخان) فشار وارد می کنند تا سرعت خودرو را کاهش داده و آن را متوقف کنند. کفشک های ترمز همان کار را در ترمز درام انجام می دهند، اما با اعمال فشار بر روی یک واحد چرخان استوانه ای.

وسایل نقلیه مدرن دارای سیستم ترمز دیسکی هستند، در حالی که کفش های ترمز بخشی از وسایل نقلیه قدیمی هستند.

ترمزهای درام از زمان اختراع خودروها مورد استفاده قرار گرفته اند، اما سیستم دیسکی اختراع بعدی بود و در اواخر قرن نوزدهم برای اولین بار شروع به کار کرد.

تفاوت اصلی لنت ترمز و کفشک عبارتند از:

قرار دادن

محور چرخ جلو مکانی است که لنت های ترمز در آن قرار می گیرند. اما کفش‌های ترمز در محور عقب قرار می‌گیرند، بنابراین هرگز در خودروهای دیفرانسیل جلو ترمز درام پیدا نخواهید کرد.

در واقع، ترمزهای دیسکی را می توان در خودروهای چهار چرخ متحرک نیز یافت (که در آن هر یک از چهار چرخ از ترمز دیسکی استفاده می کنند) اما هرگز ترمزهای درام را در خودروهای دیفرانسیل جلو پیدا نخواهید کرد.

تفاوت لنت ترمز و کفش
کفشک های ترمز بخشی از سیستم ترمز درام هستند

کارایی

لنت‌های ترمز بهتر از کفش‌های ترمز برای توقف خودرو هستند، زیرا در برابر حرارت مقاوم‌تر هستند و اصطکاک را از دیسک دور می‌کنند. آنها در شرایط دشوار مانند سطوح مرطوب و برفی به خوبی پاسخ می دهند.

لنت‌های ترمز در برابر حرارت مقاوم‌تر هستند، که آنها را برای محور جلوی وسایل نقلیه عالی می‌کند. به همین دلیل لنت ترمز نسبت به لنت ترمز طول عمر بیشتری دارد.

تعویض لنت ترمز آسان تر از کفشک ترمز است. هر کسی که دانش مکانیکی عمومی داشته باشد می تواند لنت های معیوب را در خانه عوض کند.

ماندگاری

هر دو لنت و کفش از فولاد ساخته شده اند و یک طرف آن دارای لایه ای از مواد اصطکاکی است.

با این حال، لنت ترمز به دلیل مقاومت عالی در برابر حرارت، بیشتر از لنت ترمز دوام می آورد. کفش‌های ترمز یک مزیت دارند، زیرا قابل بازیافت هستند.

کفش ترمز در مقابل لنت ترمز
لنت های ترمز بیشتر دوام می آورند. 

هزینه

تنها نقطه ضعف لنت ها در این مقایسه لنت ترمز در مقایسه با لنت ترمز هزینه است.

کفش های ترمز ارزان تر هستند زیرا قابل بازیافت در کفش های جدید یا سایر قطعات خودرو هستند. قیمت یک لنت ترمز جدید تقریباً نصف لنت ترمز جدید است.

به یاد داشته باشید که نمی توانید از هر دو سیستم ترمز درام و دیسکی با هم در خودرو استفاده کنید.

بنابراین، اگر قصد خرید یک وسیله نقلیه دست دوم را دارید، پرس و جو در مورد سیستم ترمز را فراموش نکنید. ممکن است نخواهید با کفش های ترمز کم کارآمد و کم دوام سر و کار داشته باشید.

 

سوالات متداول در مورد کفش ترمز در مقابل لنت ترمز

1. آیا می توان از کفشک ترمز و لنت ترمز در هر وسیله نقلیه ای به جای هم استفاده کرد؟

خیر، لنت ترمز و لنت ترمز عملکردهای مشابهی را در انواع مختلف سیستم های ترمز انجام می دهند و نمی توان آنها را به جای هم استفاده کرد.

کفش های ترمز برای سیستم های ترمز درام طراحی شده اند، در حالی که لنت های ترمز در سیستم های ترمز دیسکی استفاده می شوند.

هر جزء به گونه ای مهندسی شده است که در سیستم خاص خود جا بیفتد و کار کند و استفاده از آنها در زمینه اشتباه به دلیل تفاوت در طراحی و مکانیسم امکان پذیر نخواهد بود.

2. ترکیب مواد کفشک و لنت ترمز چگونه متفاوت است و چرا؟

ترکیب مواد کفشک و لنت ترمز می تواند بسیار متفاوت باشد، اما به طور کلی، لنت ترمز ممکن است از مواد متنوع تری از جمله سرامیک، فلز و ترکیبات آلی استفاده کند تا نیازهای متنوع سیستم های ترمز دیسکی مدرن را برآورده کند.

کفش های ترمز معمولاً از مواد اصطکاکی متصل یا پرچ شده به پشتی فلزی استفاده می کنند که اغلب برای سطوح پایین تر حرارت و ویژگی های سایش متفاوت ترمزهای درام طراحی شده است.

انتخاب مواد بر ویژگی های عملکردی مانند نویز، تولید گرد و غبار، طول عمر و قدرت توقف تأثیر می گذارد.

3. چرا کفش های ترمز بیشتر از لنت ترمز دوام می آورند؟

کفش‌های ترمز معمولاً بیشتر از لنت‌های ترمز دوام می‌آورند، زیرا ترمزهای درام اغلب فقط در چرخ‌های عقب استفاده می‌شوند و در مقایسه با ترمزهای جلو که معمولاً لنت‌ها در ترمزهای دیسکی نصب می‌شوند، کمتر از بار ترمز خودرو استفاده می‌کنند.

ترمزهای عقب بخش کوچکتری از نیروی ترمز را کنترل می کنند که منجر به سایش کندتر کفش های ترمز می شود.

علاوه بر این، طراحی ترمزهای درام می تواند در استفاده از مواد اصطکاک کارآمدتر باشد و طول عمر کفش های ترمز را افزایش دهد.

4. آیا تفاوتی در نیازهای نگهداری بین کفشک و لنت ترمز وجود دارد؟

بله، نیازهای تعمیر و نگهداری می تواند به دلیل طراحی متمایز سیستم ترمز درام و دیسکی متفاوت باشد.

لنت های ترمز به دلیل نقشی که در محیط پر استرس سیستم های ترمز دیسکی، به ویژه در چرخ های جلو دارند، ممکن است نیاز به بازرسی و تعویض مکرر داشته باشند.

از سوی دیگر، کفشک‌های ترمز ممکن است نیاز به تعویض کمتری داشته باشند، اما ممکن است نیاز به تنظیمات و تمیز کردن برای حذف گرد و غبار ترمز و اطمینان از عملکرد نرم مکانیزم ترمز درام داشته باشند.

5. شرایط آب و هوایی و رانندگی چگونه بر سایش کفش ترمز در مقابل لنت ترمز تأثیر می گذارد؟

هر دو کفش ترمز و لنت می توانند تحت تأثیر شرایط آب و هوایی و رانندگی قرار گیرند، اما این تأثیر می تواند به دلیل محیط های عملیاتی آنها متفاوت باشد.

به عنوان مثال، لنت های ترمز، به ویژه در خودروهای با کارایی بالا یا سنگین، ممکن است در شرایطی که نیاز به ترمز مکرر یا تهاجمی دارند، سایش سریع تری را تجربه کنند که گرمای بیشتری تولید می کند.

برعکس، کفشک‌های ترمز که در داخل درام محصور شده‌اند، ممکن است کمتر تحت تأثیر شرایط آب و هوایی خارجی قرار بگیرند، اما همچنان ممکن است در اثر عواملی مانند جذب رطوبت در مواد پوشش یا خوردگی مکانیزم درام، سایش را تجربه کنند.

6. آیا عملکرد لنت ترمز می تواند بر عملکرد لنت ترمز تأثیر بگذارد یا بالعکس؟

در حالی که کفش ها و لنت ترمز به طور مستقل در سیستم های مربوطه خود عمل می کنند، وضعیت کلی آنها می تواند به طور غیر مستقیم بر عملکرد ترمز خودرو تأثیر بگذارد.

برای خودروهایی که از ترمزهای درام در عقب و ترمزهای دیسکی در جلو استفاده می کنند، کفش های ترمز به خوبی نگهداری شده برای ترمز متعادل و پایداری، به ویژه در هنگام توقف های ناگهانی، بسیار مهم هستند.

اجزای ترمز ضعیف یا فرسوده در دو طرف آن می تواند منجر به کاهش راندمان ترمز و افزایش فواصل توقف شود.

مطلب مرتبط:رابطه CC و اسب بخار در موتور خودرو چیست؟ – آموزش رفع گیر کردن ترمز دستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *