خودرو

آموزش تعویض پمپ فرمان هیدرولیک

آموزش-تعویض-پمپ-فرمان-هیدرولیک

اکثر سیستم های فرمان برقی از پمپ و سوپاپ های هیدرولیک برای تحت فشار قرار دادن مایع هیدرولیک استفاده می کنند که به راننده کمک می کند فرمان را بچرخاند، بنابراین این قسمت قلب سیستم محسوب می شود. اما مانند سایر قطعات خودرو، پمپ برق فرمان نیز می تواند به مرور زمان فرسوده شود و مشکلات ناامید کننده زیادی را ایجاد کند. بنابراین تعویض پمپ فرمان، وظیفه ای ضروری است که رانندگان در این شرایط باید انجام دهند، اما این روند چگونه است؟ بیایید ما را دنبال کنید و بفهمیم:

 

چگونه متوجه می شوید که پمپ هیدرولیک فرمان خراب است؟

به جز جدیدترین طرح‌های خودرو که از فرمان برقی استفاده می‌کنند، پمپ هیدرولیک بیشتر برای سیستم فرمان کمکی مجهز است. هنگامی که موتور روشن است پمپ به طور مداوم چرخانده می شود و فشار زیادی در مایع فرمان برق ایجاد می کند تا چرخاندن فرمان را برای ما آسان تر کند.

پمپ فرمان قدرت را از طریق تسمه از موتور دریافت می کند و فشار روغن لازم را ایجاد می کند. هنگام فرمان، سوپاپ توزیع فشار روغن را به سیلندر می فرستد و باعث می شود که پیستون قفسه را در جهت چرخش فرمان فشار دهد.

اختلاف فشار بین دو سر پیستون باعث ایجاد نیروی رانش می شود که به کاهش نیروی ضربه راننده بر روی فرمان کمک می کند. از آنجایی که پمپ نیرو را از موتور دریافت می کند، سیستم فرمان هیدرولیک تنها زمانی کار می کند که موتور روشن شود.

نقش مهمی در سیستم فرمان برقی بازی کنید، پس اگر پمپ برق فرمان شما خراب شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟

نحوه تعویض پمپ فرمانچگونه پمپ برق فرمان را تعویض کنیم؟ 

نحوه تعویض پمپ فرمان
چگونه پمپ برق فرمان را تعویض کنیم؟

1. صدای جیغ هنگام راه اندازی

این یک علامت معمولی از شل بودن تسمه لوازم جانبی است، اما ممکن است نشانه ای از خرابی پمپ فرمان نیز باشد. ممکن است با فرسودگی پمپ فرمان، صداهای عجیبی بشنوید. شایع ترین شکایت، جیغ یا ناله است که هنگام چرخاندن فرمان بیشتر به چشم می آید.

همچنین ممکن است هنگام استارت زدن موتور برای اولین بار متوجه صدا شوید. با افزایش RPM، زیر و بمی صدا می تواند افزایش یابد. علاوه بر این، با شل شدن و ضعیف شدن تسمه مارپیچ که پمپ را به حرکت در می آورد، می تواند صدای مشابهی ایجاد کند.

علاوه بر این، صداهای بلند هنگام چرخاندن فرمان معمولاً به این معنی است که سیستم فرمان برقی وسیله نقلیه کم مایع است یا پمپ برق فرمان خراب است و به درستی کار نمی کند.

2. فرمان سنگین یا سفت

دومین علامتی که ممکن است هنگام از کار افتادن پمپ برقی فرمان تجربه کنید، سفت بودن فرمان است. از آنجایی که پمپ مسئول افزایش فشار سیال در سیستم است، در صورت خرابی، فشار کافی در سیستم فرمان برای انجام تنظیمات جزئی وجود نخواهد داشت. چرخ سنگین می شود و فرمان ممکن است غیرممکن شود.

3. نشت مایع

نشت سیال می تواند ناشی از ترک در محفظه پمپ یا آب بندی پمپ باشد. رنگ روغن فرمان قرمز خواهد بود فقط مطمئن شوید که آن را با گیربکس یا مایع خنک کننده اشتباه نگیرید. اگر سطح سیال به طور مداوم پایین باشد، حتی پس از پر کردن آن، ممکن است نشتی وجود داشته باشد یا ممکن است پمپ به دلیل آسیب داخلی مایع مصرف کند.

هنگامی که پمپ برق فرمان خراب است، می توانید با این سه علامت اصلی روبرو شوید. علاوه بر این، علائم دیگری مانند:

  • تکه های فلزی در مخزن سیال فرمان برقی
  • نماد فرمان برقی روی داشبورد
  • فرمان ناهموار یا تند

اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، زمان آن رسیده است که پمپ فرمان شما بازرسی یا تعویض شود. رانندگی با پمپ برق فرمان خراب می تواند خطرناک باشد و منجر به آسیب بیشتر به وسیله نقلیه شما شود.

 

تعویض پمپ فرمان: چگونه انجام دهیم؟

این روند برای اکثر خودروها مشابه خواهد بود. تعویض پمپ در سیستم فرمان برقی در ابتدا یک کار بسیار چالش برانگیز به نظر می رسد، اما لازم نیست که اینطور باشد و اگر دانش خودرو دارید می توانید آن را به تنهایی انجام دهید زیرا می تواند یک پروژه DIY مفید و مقرون به صرفه باشد. نحوه تعویض پمپ فرمان:

نحوه جدا کردن پمپ فرمان

مرحله 1: ابزار خود را آماده کنید

با جمع آوری همه چیزهایی که قبل از شروع نیاز دارید، در زمان خود صرفه جویی خواهید کرد:

پمپ فرمان جدید
یک مجموعه سوکت، آچار، پیچ گوشتی
مایع فرمان برقی
یک تابه گیر مایع فرمان و یک قیف
جک می ایستد
توجه: ابتدا ایمنی: همیشه قبل از کار بر روی هر بخشی از سیستم الکتریکی خودرو خود، ترمینال منفی باتری را جدا کنید.

مرحله 3: پمپ برق فرمان را پیدا کنید

آیا می دانید پمپ فرمان در ماشین شما کجا قرار دارد؟ به سمت جلوی موتور قرار دارد و توسط تسمه مارپیچ، تسمه V یا در بیشتر موارد مستقیماً توسط میل لنگ از طریق تسمه هدایت می شود. در برخی مدل ها، پمپ در پایین موتور و نزدیک به فایروال قرار می گیرد و برای رسیدن به آن باید چرخ پلاستیکی را به خوبی جدا کنید.

مرحله 4: ماشین خود را بالا ببرید

بسته به طراحی وسیله نقلیه شما، پمپ فرمان برقی ممکن است در یک نقطه تنگ قرار داشته باشد که دسترسی از زیر آن دشوار باشد. بالا بردن ماشین به شما فضای بیشتری برای کار و دیدن اقدامات خود می دهد.

مرحله 5: مایع فرمان برقی را بشویید

تعویض پمپ فرمان برق مانند گرفتن یک قلب جدید برای سیستم فرمان است، بنابراین نمی خواهید قلب جدیدی را در بدنی پر از مایع قدیمی و کثیف قرار دهید، درست است؟ شستشوی مایع فرمان برقی به این صورت است، به پمپ جدید محیطی تمیز برای کار می دهد.

برای انجام این کار، باید سیستم را با غیرفعال کردن موتور از راه اندازی و جدا کردن خط برگشت به میل لنگ پمپ شستشو دهیم. هنگامی که می بینید مایع شفاف فرمان برقی در جریان است و شلنگ را دوباره وصل می کنید، موتور آلاینده های قدیمی را از طریق خط برگشت بیرون می راند. سیستم در حال حاضر شستشو شده است. می‌توانید ببینید که این فرآیند شستشو چقدر حیاتی است زیرا سیال قدیمی می‌تواند در طول زمان آلودگی‌ها را جمع کند و به قسمت‌های داخلی پمپ جدید آسیب برساند.

مرحله 6: پمپ برق فرمان قدیمی را بردارید

اکنون سیستم شسته شده است، می توانیم شروع به برداشتن پمپ کنیم. چگونه پمپ برق فرمان را جدا کنیم؟

اولین کاری که باید انجام دهیم این است که با شل کردن پیچ های تنظیم کشش تسمه را از بین ببریم. آن را به صورت بصری برای ترک یا آسیب های دیگر بررسی کنید. در بیشتر موارد، باید تسمه فرمان برقی را تعویض کنید.

در این مرحله باید مطمئن شوید که هیچ گونه اتصالی به پمپ فرمان فرمان مانند سنسور سطح مایع وجود ندارد.

پس از آن، قرقره ها و پیچ و مهره هایی که پمپ را به خودروی شما وصل می کنند با استفاده از ابزار صحیح جدا می کنیم. با اتمام تمام این مراحل می توانید پمپ قدیمی را از سیستم حذف کنید.

مرحله 7: یک پمپ جدید نصب کنید

کاری که در این مرحله باید انجام دهید این است که پمپ جدید را با پمپ قدیمی مقایسه کنید تا با نگاه کردن به پورت ها از یکسان بودن آنها مطمئن شوید. اگر قرقره را تعویض کردید، قطر را مقایسه کنید و شیارها را بشمارید تا مطمئن شوید که با قرقره قدیمی مطابقت دارند.

سپس پمپ جدید را با دقت بر روی بلوک موتور قرار دهید و آن را با سوراخ های نصب تراز کنید. پیچ های نصب را نصب کنید و آنها را با گشتاور مشخص شده محکم کنید.

مرحله 8: شیلنگ ها و خطوط را دوباره وصل کنید

شیلنگ ها و خطوط فرمان برق را مجدداً به پمپ جدید وصل کنید و از محکم بسته شدن آنها اطمینان حاصل کنید. در صورت لزوم برای جلوگیری از نشتی از واشرهای خرد کن یا اورینگ های جدید استفاده کنید.

مرحله 9: تسمه ها را دوباره نصب کنید

تسمه(های) مارپیچ را دوباره روی قرقره ها، از جمله قرقره پمپ برق فرمان، برگردانید. برای اعمال کشش صحیح از ابزار کشنده تسمه استفاده کنید.

مرحله 10: مایع و تست درایو را اضافه کنید

درپوش را از مخزن مایع فرمان برق بردارید و آن را با نوع صحیح مایع پر کنید. پس از آن، با توجه به احساس فرمان، وسیله نقلیه خود را برای تست رانندگی ببرید.

حالا، کار شما تمام شده است. توجه داشته باشید که قبل از تصمیم گیری برای تعویض پمپ فرمان، باید پمپ را به دقت بررسی کنید، زیرا در برخی موارد تنها چیزی که نیاز دارید به جای تعویض پمپ فرمان، تعمیر آن است.

مطلب مرتبط:خودرو هنگام شتاب گیری صدای تق تق تولید می کند – 10 مزیت واکس زدن ماشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *